Westfeld
  INFORMATIE-LINKS  
 

In de omgeving vindt u:

op loopafstand (300m.) het centrum van het dorp Westfeld. Westfeld, als Duits Kuuroord opgericht, behoort tot de mooiste dorpen van het Sauerland. Het heeft hiervoor zelfs een prijs ontvangen. In het dorp staan vele vakwerkhuizen en er bevinden zich verzorgde parken, speeltuinen, een voetbalveldje, beachvolleybalveld en een groot aantal horecabedrijven met goede keukens. U vindt hier ook kleine supermarkten. Bij het hotel Hoher Knochen vindt u een overdekt zwembad, sauna, stoombad en jacuzzi. Iets verder vindt u een overdekt subtropisch zwembad in Bad Fredeburg. Sinds zomer 2003 is er een Nordic Walking-park en in de winter vindt u in Westfeld een langlaufcentrum met 80 kilometer gespoorde loipen (met sneeuwkanonnen). Westfeld is tevens een ideaal uitgangspunt voor afwisselende wandelingen in het Hochsauerland. Goed aangelegde fiets- en wandelpaden en de bekende wandelroute "Rothaarsteig" voeren u door de wonderschone natuur. In Westfeld treft een een aanlooproute naar de "Rothaarsteig". U komt ongetwijfeld vele dieren tegen zoals herten en vele soorten roofvogels.

Op 10 km. vindt u de bekende en gezellinge plaats Winterberg. Hier vindt u vele vermaaksmogelijkheden voor jong en oud. Het meest bekend is natuurlijk het grootste wintersportgebied ten noorden van de alpen. Ook in de zomer is het hier goed vertoeven, ook voor uw kinderen: de enorme panorama-belevenis-brug, het bikepark, een zomerrodelbaan, Euro-bungee, Peter Pans "Nimmerland", de opwindende Hochseil-Klettergarten (klimtuin), een "muizenweg" vol met natuurgeheimen, de uitkijktoren hoog bovenop de Kahler Asten met weerstation en nog veel meer... brengen echte spanning in de vakantie!

In de omgeving vindt u ook nog het attractiepark Fort Fun en Panoramapark. Verder vindt u nog mooie meren zoals de Hennesee en Diemelsee of vele musea waaronder het mijnwerkersmuseum in Ramsbeck. Ook zijn er vele grotten te bezichtigen, zoals die van Nordenau en ATTA.

Binnen een half uur rijden meerdere golfbanen waar u met uw GVB een heerlijk balletje kunt slaan. Op enkele kilometers rijden vindt u al golfbaan Schmallenberg-Winkhausen.

Bekijkt u de vele links met specifieke informatie, door te klikken op "informatie-links" bovenaan de pagina onder de foto.