In de omgeving vindt u:

op loopafstand (500m.) de Diemelsee. Een groot meer van enige kilometers groot met een stuwdam. In, op en aan dit meer kunt u van alles ondernemen, zoals zwemmen, surfen, zeilen, vissen, duiken, hapje eten, een pleziervaart maken en zelf een motorbootje huren.

het dorpje Helminghausen zelf bevindt zich aan de Diemelsee en is klein. Het heeft een paar restaurants, tennisbaan, voetbalveld, speeltuin en een midgetgolfbaan. U vindt hier geen supermarkt. Wel kunt u bijvoorbeeld verse broodjes laten bezorgen.

op 10 autominuten de welbekende wintersportplaats Willingen. Ook bekend van internationale wedstrijden schansspringen. Hier kunt u fantastisch skiën. Volgens de Duitsers zelf is deze locatie beter dan Winterberg. In de planning zit zelfs een gondellift. Ook kunt u in Willingen gezellig winkelen en uiteten.

meteen vanuit huis prachtige wandelpaden. Het huis staat in een beschermd natuurgebied. In de zomer wandelen, Nordic Walking en mountainbiken, in de winter langlaufen. Tijdens deze activiteiten zult u ongetwijfeld prachtig wild tegen komen zoals herten.

binnen een half uur rijden meerdere golfbanen waar u met uw GVB een heerlijk balletje kunt slaan.