Westfeld foto routebeschrijving  

Vakantiehuis Westfeld (Smallenberg)

  

Vanuit Arnhem richting Oberhausen snelweg 3 volgen.

Voor Oberhausen snelweg 2 richting Dortmund.

Bij Kamener Kreuz snelweg 1 richting Kassel.

Dan snelweg 44 richting Kassel.

Na tankstation snelweg 445 richting Arnsberg en Brilon.

Deze snelweg gaat over in de 46 richting Arnsberg en Brilon.

U neemt afslag 69 richting Enste, hier volgt u de richting Meschede.

In Meschede eerst B55 en dan de L740 volgen richting Remblinghausen en Bad Fredeburg. Past u op bij het uitrijden van Meschede met de flitspaal aan de linkerhand. Vooral belangrijk bij de terugweg!

U houdt steeds Bad Fredeburg aan tot dat u er doorheen rijdt. U rijdt dan tegen een drukke weg aan (B511) en hier gaat u linksaf.

In de plaats Gleidof gaat u linksaf naar de B236. Deze weg vervolgt u totdat u de afslag krijgt naar Westfeld, de L640.

In Westfeld aangekomen krijgt u aan de linkerkant een hotel en een bank. Bij de bank gaat u rechtsaf over het water en dan meteen weer links. U bevindt zich al op de straat Am Birkenstuck. U krijgt aan de linkerhand een supermarktje en u gaat schuin rechts omhoog. U gaat na 50 meter wederom schuin rechts omhoog (vanaf hier blauwe route). Deze weg moet u rechtdoor omhoog rijden en links aanhouden. (Bij sneeuw vanaf hier: zie alternatief, gele route) De weg gaat vanzelf aan het eind met een bocht naar rechts omlaag, u krijgt aan de linkerkant een weiland en nog 1 huis. De weg wordt nu een grindpad. Dit pad loopt onder het huis langs. (Houdt u er rekening mee dat de weg vanaf hier in de winter bij sneeuwval niet sneeuwvrij gemaakt wordt! Met sneeuwkettingen lukt het wel.) Na 100m. maakt u een haakse bocht naar rechts. Dit is de oprit naar het huis. Op de foto is dit de opening links onder in het bos.

Alternatief (gele route): Net voordat de weg vanzelf naar rechts omlaag buigt, kunt u ook nog rechtsaf omhoog. Deze weg, die wel sneeuwvrij wordt gemaakt, rijdt u uit totdat de asfaltering na 150m. stopt. Aan linkerkant krijgt u een garage, waarin u eventueel uw auto of motor kunt parkeren.. Deze garage staat u stukje hoger dan het huis. U moet vanaf hier een trap naar beneden nemen, zie foto. Het kan natuurlijk voorkomen dat deze trappen nog niet sneeuwvrij gemaakt zijn. Past u op.

De rode route is nog een alternatief. Het hele rondje om de wei is ook een onverharde weg. U kunt deze route nemen om die haakse bocht niet te nemen, zodat u wat meer snelheid heeft om de oprit omhoog te rijden. Let op: deze route is ook niet sneeuwvrij.

In Duitsland wordt u geacht banden onder de auto te hebben die geschikt zijn voor de weersomstandigheden op dat moment.

Route-opties Westfeld